Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierś z kurczaka z orzechami nerkowca

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 szt.
olej 4 łyżki
czosnek 4 ząbki
cebula
sos chili słodko-pikantny 3 łyżki
orzechy nerkowca 1 szkl.
sos sojowy 2 łyżki
cukier 1/2 łyżeczki
woda 4 łyżki
dymki ze szczypiorkiem 1 ęczek

Przepis i sposób przygotowania na: pierś z kurczaka z orzechami nerkowca

cebulę obrać i przekroić na 4 części,czosnek przecisnąć przez praskę i podsmażyć na oleju dodać orzechy nerkowca,umyte i pokrojone w kostkę mięso i sos chili wszystko wymieszać gdy mięso się przepiecze to dodać sos sojowy,wodę i cukier do smaku ponownie wymieszać i chwilę jeszcze dusić pod przykryciem ok.5min.podawać danie z ryżem i posiekaną dymką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 04.10.2012 18:52
świetny przepis
Angelika10 25.05.2012 00:40
pycha
Seba 16.04.2012 10:56
extra
Kekerboom 15.04.2012 21:29
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak