Sposób przygotowania

Suche składniki mieszamy razem, tzn. mąkę przesianą,cukier, migdały, cappuccino i uformować kopczyk z dziurką na górze, wbijamy żółtka i dodajemy masło. Całość siekamy nożem, a następnie szybko zagnieść ciasto. Z ciasta uformować kulkę, zawinąć w folię i odstawić do lodówki na 1 godzinę. Po tym czasie ciasto rozwałkować i wycinać kółka lub inne kształty ciastek. Wyłożyć na blachę wyłożona papierem do pieczenia. Piec około 20 minut w temperaturze 180 C. Około 5 minut przed końcem pieczenia, posypać cukrem trzcinowym i piec jeszcze chwilkę. Upieczone na złoto brązowy kolor wyciągnąć z piekarnika i ostudzić. Smacznego!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    świetne
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    mniam...
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Joanna46

    Akurat do kawki.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Cukiereczek13

    super :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Pyszne ciasteczka:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agunesu

    wyglądają idealnie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnyeshka

    trzeba wypróbować..
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    fajne ciasteczka
  • 2
    original
    Opublikowano

    mufinka79

    Dziękuję Wam bardzo :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    wiola333

    bardzo smacznie
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    JOANNA16

    na pewno pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ppaulina

    mniam mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !