Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa ostro-kwaśna z grzybami mun

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tofu 15 dkg.
polędwica wieprzowa 1/2 szt.
pędy bambusa 1/2 szkl.
mąka ziemniaczana 3 łyżki
olej 1 łyżka
ocet winny 3 łyżki
sól i pieprz
dymka ze szczypiorem 1 pęczek
bulion warzywny 2 l.
grzyby mun 6 suszone
sos sojowy po 2 (ciemny i jasny)

Przepis i sposób przygotowania na: zupa ostro-kwaśna z grzybami mun

mięso umyć a następnie pokroić je w paski podobnie tofu i grzyby,następnie mięso wymieszać z ciemnym sosem sojowym i odstawić na pół godziny w chłodne miejsce po tym czasie usmażyć je na łyżce oleju na złoty kolor dodać pędy bambusa wymieszać chwilę przesmażyć i zalać bulionem zagotować dodać jasny sos sojowy,ocet winny,sól i pieprz do smaku wymieszać dodać tofu,mąkę ziemniaczaną wymieszać z odrobiną wody i wlać do gotującej się zupy cały czas mieszając zagotować,po zgęstnieniu nalewać do miseczek podawać z posiekaną dymką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 06.10.2013 21:25
super pomysł
Wafelek2601 16.04.2012 13:18
fajny przepis
ronald88 16.04.2012 09:44
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak