Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierś z kaczki z kiełkami fasoli

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kaczki 1 szt.
pieprz syczuański 1 łyżeczka
sos
mąka ziemniaczana 1 łyżka
woda 3 łyżki
sól
olej do smażenia
wino białe wytrawne 3 łyżki
Pieprz czarny grubo mielony Prymat 1/2 łyżeczki
kiełki 1 (fasoli)

Przepis i sposób przygotowania na: pierś z kaczki z kiełkami fasoli

jeśli mamy całą kaczkę to wykrawamy z niej pierś myjemy osuszamy i kroimy w cienkie plasterki,kiełki osączamy,wszystkie składniki sosu łączymy ze sobą,w woku rozgrzewamy olej i przesmażamy mięso aż zmieni kolor dodajemy rozgnieciony pieprz syczuański mieszamy i wykładamy na talerz,czyścimy wok wlewamy łyżkę oleju rozgrzewamy i wrzucamy osączone kiełki podsmażamy wlewamy sos ponownie mieszamy i zagotowujemy wykładamy na talerz lub półmisek i na wierzch układamy mięso.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 27.07.2013 21:59
pomysłowe danie
Angelika10 18.04.2012 14:39
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak