Sposób przygotowania

Pomidory konserwowe wylać na dużą patelnię i odparować, często mieszając.
Bakłażany pokroić w długie plastry, posmarować oliwą z obu stron i usmażyć na rumiano.
Mozzarellę pokroić w grube plasterki.
Naczynie do zapiekania posmarować oliwą i wyłożyć dno 1/3 plastrów bakłażana.
Odparowane pomidory doprawić posiekaną bazylią, czosnkiem, cukrem i solą morską.
Warstwę bakłażanów polać sosem pomidorowym i nakryć połową mozzarelli.
Posypać ziołami włoskimi.
Ułożyć drugą warstwę bakłażanów, polać drugą porcją sosu i nakryć mozzarellą.
Posypać ziołami.
Ułożyć ostatnią warstwę bakłażanów i wylać na nie resztę sosu.
Zapiec w gorącym piekarniku.
Podawać na gorąco lub na zimno.

Komentarze

  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>Zapraszam serdecznie do przejrzenia moich kulinarnych pomysłów oraz do zapoznania się z przepisami na bardzo różnorodne dania :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>
  • 1
    original
    Opublikowano

    Marta1986

    mniam
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pyszny obiadek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !