Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z tuńczykiem i papryką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 100 g
kukurydza 1 puszka
papryka czerwona 1/2 sztuka
papryka żółta ½ sztuka
papryka zielona ½ sztuka
majonez 3 łyżki
natka pietruszki 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
tuńczyk 1 (sałatkowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z tuńczykiem i papryką

Tuńczyka odcedzić od zalewy, ryż ugotować na sypko, kukurydzę odcedzić od zalewy. Papryki umyć, podzielić na pół i każdą połówkę pokroić w kostkę. Natkę pietruszki posiekać drobno. Wszystkie składniki umieścić w misce i wymieszać. Na koniec dodać majonez i wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 30.01.2013 09:17
bardzo lubie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak