Sposób przygotowania

Do dużej miski włożyć mięso mielone, dodać jajka i przyprawy.
Wprost do mięsa zetrzeć na tarce cebulę oraz jabłka (można razem ze skórką) - wyrobić masę.
Arkusz grubej alu-folii posmarować olejem i wyłożyć masę mięsną - uformować kształtny wałek i możliwie ciasno owinąć folią.
Przełożyć do keksówki i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200*C. Piec 80 minut.
Przed pokrojeniem pozostawić do lekkiego ostygnięcia, nie odwijając z folii.

Komentarze

  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>Zapraszam serdecznie do przejrzenia moich kulinarnych pomysłów oraz do zapoznania się z przepisami na bardzo różnorodne dania :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    usmiech

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    agam26

    ciekawe, trochę inne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !