Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto marchewkowe

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryny 20 dag
marchew 30 dag
jaja 4 sztuki
cukier 130 g
mąki 350 g
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżeczki
proszku do pieczenia 2 łyżeczki
szczyta soli

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto marchewkowe

Kroki postępowania

1
Marchewkę myjemy osuszamy obieramy i ścieramy na drobnych oczkach , odciskamy delikatnie sok .
Krok 1 - Ciasto marchewkowe foto
2
Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę . Mąkę proszek sodę i sól , mieszamy i przesiewamy do masy jajecznej dodajemy marchewkę i znów mieszamy . Margarynę rozpuszczamy i studzimy . Gdy wystygnie wlewamy do masy i delikatnie miksujemy mikserem na najmniejszych obrotach . Wylewamy do tortownicy wysmarowanej margaryną i posypanej bułka
Krok 2 - Ciasto marchewkowe foto
3
Pieczemy w piekarniku około 40 minut w temp : 170 C .
Krok 3 - Ciasto marchewkowe foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 03.03.2014 05:44
smaczne ciasto
Łukasz15 28.10.2012 14:40
Pyszne
Wafelek2601 28.10.2012 08:33
Bardzo dobre
RenataZ-et 18.08.2012 07:44
Proste i smaczne
Aneta41 29.04.2012 20:19
zawsze chciałam spróbować ale jakoś nigdy nie było jak albo nie bylo chęci
caralajna 15.04.2012 21:31
bardzo lubię marchewkowe, ładnie wyszło
cooleczka 15.04.2012 20:35
nigdy nie próbowałam, ale słyszałam, że jest smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak