Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka z jabłkami na biszkopcie

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajek 5 szt
mąka 5 łyżek
cukier 5 5 łyżek
proszek do pieczenia 2 szt
jabłka 3 szt
woda 750 ml
galaretka agrestowa

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka z jabłkami na biszkopcie

Biszkopt : Białka ubijamy na sztywno , dodajemy cukier i ubijamy dalej na sztywno , dodajemy stopniowo po jednym żółtku i delikatnie ubijamy , wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy aby powstała puszysta piana . Wkładamy do piekarnika na 180 C i pieczemy na złoty kolor około 15-20 minut . Masa Jabłkowo galaretkowa: Jabłka myjemy , obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach , galaretki rozpuszczamy w 750 ml wody i zalewamy starte jabłka , czekamy aż masa ostygnie i zacznie tężeć wylewamy na biszkopt i wkładamy do lodówki .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 09.02.2014 09:05
smaczne ciasto
pestka 21.01.2014 08:48
bardzo smaczny deser
Motorek 04.09.2012 08:57
smaczne
Łukasz15 22.06.2012 09:48
super
marzenciak1985 20.04.2012 07:59
pysznie wygląda
kate.500 20.04.2012 07:56
pieknosci, pysznosci
Anna152 19.04.2012 13:05
super
cooleczka 18.04.2012 12:51
ciekawy przepis
Kas2 17.04.2012 22:08
wygląda przesmacznie
olkaaa 17.04.2012 07:29
mniam mniam
Wafelek2601 16.04.2012 13:10
ciekawy pomysł
caralajna 16.04.2012 08:39
świetnie wygląda
Emilia22 15.04.2012 17:34
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak