Sposób przygotowania

Biszkopt : Białka ubijamy na sztywno , dodajemy cukier i ubijamy dalej na sztywno , dodajemy stopniowo po jednym żółtku i delikatnie ubijamy , wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy aby powstała puszysta piana . Wkładamy do piekarnika na 180 C i pieczemy na złoty kolor około 15-20 minut . Masa Jabłkowo galaretkowa: Jabłka myjemy , obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach , galaretki rozpuszczamy w 750 ml wody i zalewamy starte jabłka , czekamy aż masa ostygnie i zacznie tężeć wylewamy na biszkopt i wkładamy do lodówki .

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    fajne
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    świetnie wygląda
  • 5
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    ciekawy pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    mniam mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kas2

    wygląda przesmacznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna152

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pieknosci, pysznosci
  • 1
    beztytulu
    Opublikowano

    marzenciak1985

    pysznie wygląda
  • 2
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    pestka

    bardzo smaczny deser
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczne ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !