Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos pomidorowy do gołąbków

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
ziele angielskie 3 ziarenka
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
sól
koncentrat pomidorowy 100 g
woda 0,5 l
mąka 2 łyżki
kostka rosołowa 1 szt
Koperek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: sos pomidorowy do gołąbków

Warzywa pokroić w kostkę i wrzucić do garnka z wodą. Gotować warzywa z przyprawami, aż zrobią się miękkie. Zabarwić koncentratem i poczekać, aż woda się zagotuje. Rozrobić mąkę z zimną wodą i wlać do garnka, żeby zagęścić sos. Można przed podaniem dodać trochę posiekanego koperku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 16.04.2012 14:46
super
Dorian 15.04.2012 18:12
piekny kolorek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak