Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona pierś indyka w ziołach

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 0.75 kg
olej
rozmaryn
szałwia
majeranek
czosnek
tymianek
Liść laurowy suszony Prymat
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona pierś indyka w ziołach

Kroki postępowania

1
Pieczona pierś indyka w ziołach
Krok 1 - Pieczona pierś indyka w ziołach foto
2
Pierś nacieram przyprawami sola i pieprzem.
Krok 2 - Pieczona pierś indyka w ziołach foto
3
Potem związuje sznurkiem. Do naczynia żaroodpornego ( może być brytfanka ) wlewam 2 łyżki oleju, kładę indyka , polewam 6-7 łyżkami oleju i wstawiam go rozgrzanego na 200° piekarnika.
Krok 3 - Pieczona pierś indyka w ziołach foto
4
Piec około 40 min.
Krok 4 - Pieczona pierś indyka w ziołach foto
5
W Polowie pieczenia przewrócić na druga stronę. Podawać w plastrach z pieczonymi ( smażonymi ) ziemniakami. Na zimno wyśmienita do pieczywa.
Krok 5 - Pieczona pierś indyka w ziołach foto
6
Smacznego!
Krok 6 - Pieczona pierś indyka w ziołach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caffee_tea 18.05.2012 23:16
apetycznie wygląda !!!
Ewa41 16.04.2012 15:57
Bardzo apetycznie wygląda :) uwielbiam indyka , chetnie bym zjadła.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak