Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłecznik na zimno

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółtka jaj 3 szt
cukier puder 1 szklanka
biszkopty okrągłe 1 opakowanie
miękkie masło 25 dkg
aromat rumowy 1 szt
jabłko kwaśne 1 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłecznik na zimno

Jabłka zetrzeć na dużych oczkach tarki, odcisnąć z nadmiaru soku.

Masło (może być roślinne) utrzeć z cukrem pudrem i żółtakami, dodać aromat i jabłka, wymieszać.

Tortownicę posmarować masłem i posypać pokruszonymi ciastkami, albo bułką tartą.

Dno tortownicy wyłożyć biszkoptami,na nie nałożyć połowę masy kremowo-jabłecznej,następnie kłaść kolejną warstwę biszkoptów i resztę masy. Całość wstawić do lodówki.

Na wierzch deseru można wylać galaretkę owocową i wtedy, ponownie wstawić do lodówki.

Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 13.06.2013 17:37
wspaniały torcik
Honorata1 22.07.2012 21:01
rewelacyjny deser ! :)
1j1o1l1a1 20.07.2012 13:42
obecnie sezon na jabłka trwa, jest bardzo dużo, chociażby papierówki , warto taki deser zrobic, polecam :)
Rafał10 10.06.2012 14:52
SUPER pomysł właśnie szukam coś z biszkopcikami :)
Katarzyna59 31.05.2012 20:17
super
MAR3STA 02.05.2012 19:36
pyszny
alaaa 20.04.2012 12:31
świetny torcik
Justyna87 15.04.2012 16:48
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak