Sposób przygotowania

Jabłka zetrzeć na dużych oczkach tarki, odcisnąć z nadmiaru soku.

Masło (może być roślinne) utrzeć z cukrem pudrem i żółtakami, dodać aromat i jabłka, wymieszać.

Tortownicę posmarować masłem i posypać pokruszonymi ciastkami, albo bułką tartą.

Dno tortownicy wyłożyć biszkoptami,na nie nałożyć połowę masy kremowo-jabłecznej,następnie kłaść kolejną warstwę biszkoptów i resztę masy. Całość wstawić do lodówki.

Na wierzch deseru można wylać galaretkę owocową i wtedy, ponownie wstawić do lodówki.

Smacznego

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Justyna87

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    świetny torcik
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pyszny
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    SUPER pomysł właśnie szukam coś z biszkopcikami :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    obecnie sezon na jabłka trwa, jest bardzo dużo, chociażby papierówki , warto taki deser zrobic, polecam :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Honorata1

    rewelacyjny deser ! :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    wspaniały torcik

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !