Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biszkopt na duża blaczę

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5 szt
mąka pszenna 5 łyżek
cukier 5 łyżek
proszek do pieczenia 1.5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: biszkopt na duża blaczę

Do miski wbijamy białko a żółtka dajemy do szklanki. Ubijamy na sztywno pianę i dodajemy cukier, dalej ubijamy, później dodajemy żółtka i dalej miksujemy przez kilka minut. W miseczce mieszamy mąkę i proszek do pieczenia, dodajemy do masy mieszając łyżką. Po uzyskanej masy wlewamy na blachę (wysmarowaną tłuszczem lub na spód blachy dajemy gazetę). pieczemy w piekarniku 180 stopni 15 - 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matii6 20.04.2012 15:27
zamiast gazety,to papier do pieczenia,,
Ewa6274879 17.04.2012 13:33
łatwy i szybki :)
irenka 16.04.2012 12:34
biszkopt na pewno pyszny ale ta gazeta to mi go obrzydza
mili_kati 16.04.2012 11:40
zwykła jakaś kolorowa gazeta na spód blachy i wylać biszkopt nawet nie trzeba smarować
SmacznaPyza 15.04.2012 20:06
zaraz, zaraz - jaką gazetę?! pod ciasto?
SmacznaPyza 15.04.2012 20:05
próbowałaś robić biszkopt bez proszku do pieczenia? jak się dobrze ubije jajka to wcale nie jest potrzebny!
Ada-Gaba 15.04.2012 17:20
mniam
Justyna87 15.04.2012 16:51
pyszny biszkopcik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak