Sposób przygotowania

Do miski wbijamy białko a żółtka dajemy do szklanki. Ubijamy na sztywno pianę i dodajemy cukier, dalej ubijamy, później dodajemy żółtka i dalej miksujemy przez kilka minut. W miseczce mieszamy mąkę i proszek do pieczenia, dodajemy do masy mieszając łyżką. Po uzyskanej masy wlewamy na blachę (wysmarowaną tłuszczem lub na spód blachy dajemy gazetę). pieczemy w piekarniku 180 stopni 15 - 20 minut.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Justyna87

    pyszny biszkopcik
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    mniam
  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    próbowałaś robić biszkopt bez proszku do pieczenia? jak się dobrze ubije jajka to wcale nie jest potrzebny!
  • 5
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    zaraz, zaraz - jaką gazetę?! pod ciasto?
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mili_kati

    zwykła jakaś kolorowa gazeta na spód blachy i wylać biszkopt nawet nie trzeba smarować
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    biszkopt na pewno pyszny ale ta gazeta to mi go obrzydza
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ewa6274879

    łatwy i szybki :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    zamiast gazety,to papier do pieczenia,,

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !