Sposób przygotowania

1. Mięso kroimy na kawałeczki o 2x2cm, panierujemy w mące i podsmażamy na oleju lub oliwie.

2. Zagotowujemy litr bulionu wołowego i dodajemy podsmażone mięsko, ciągle gotując. Odstawiamy na duży ogień i całość gotujemy ok 2h (aż mięso zmięknie).

3. Cebulkę kroimy, ok pół pokrojonej odstawiamy, resztę podsmażamy i dodajemy do gulaszu. Wrzucamy listki laurowe.

4. Paprykę kroimy w paski. Po ok godzinie gotowania się gulaszu dodajemy paprykę, paprykę ostrą zmieloną, przecier pomidorowy i gotujemy dalej aż do miękkości mięsa - ok 1h. Później w razie potrzeby zagęszczamy mąką.

5. Ziemniaki obieramy i ścieramy na drobnej tarce, dodajemy 1 jajko, ok 2łyżek mąki, sól, pieprz i pozostałą część cebuli.

6. Na patelni rozgrzewamy olej/oliwę, masę nakładamy chochelką na całą objętość patelni i smażymy na chrupko na jednej stronie, później przekładamy na drugą.

7. Placek kładziemy na talerzu, na połowę nakładamy gotowy już gulasz, składamy placek na pół, na górę nakładamy śmietanę i posypujemy koperkiem.

SMACZNEGO :)

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    pychota
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta

    pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    fotoviderek

    Lubię węgierską kuchnię :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    mniam, ale pyszności
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    przepyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    na pewno smaczny
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Robiłam takiego placka, przepyszny był

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !