Sposób przygotowania

Do miseczki wbijamy jaja i wsypujemy cukier- ubijamy z tego pianę. Po ubiciu dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszamy, na koniec dodajemy sok z cytryny i jeszcze raz mieszamy. Przygotowujemy foremkę w kształcie baranka, nagrzewany ją, smarujemy tłuszczem i wlewamy ciasto. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na około pół godziny w temperaturze 180stopni. Wcześniej należy kupić bezbarwną folię i czerwoną kokardkę. Po upieczeniu wyjmujemy z foremki i pozostawiamy do ostygnięcia. Następnie wkładamy do folii ozdabiając wedle gustu.

Komentarze

  • 2
    img_0407
    Opublikowano

    Katarzyna87

    fajowy
  • 2
    original
    Opublikowano

    EWI

    ŚLICZNY
  • 2
    original
    Opublikowano

    EWI

    może kiedyś sama zrobię :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    ale ładny :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    śliczny!;D
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    ładny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    A dziękuję:) i zachęcam do spróbowania!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    śliczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    ładny
  • 1
    original
    Opublikowano

    treonina

    ładnie się upiekł
  • 1
    original
    Opublikowano

    anula250

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    wiola333

    mniam,
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    do koszyczka
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wlicka

    mniam pyszne!!!;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !