Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z grilla Eli

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

plastry karkówki 10 sztuk
sos sambal oelek 1 łyżka
śliwkowy Tao Tao 1 łyżka
olej roślinny 5 łyżek
sos sojowy 5 łyżek
Grill przyprawa ziołowa Prymat 2 łyżki
olej do smażenia 2 łyżki
sól do smaku
wykałaczki 30 sztuk
papryka zielona 1 sztuka
papryka żółta 1 sztuka
pieczarki 500 g
Czosnek suszony Prymat 2 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
cebula biała 1 sztuka
papryka czerwona 1 sztuka
ser gouda 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z grilla Eli

Umyte,osuszone mięso rozbić tłuczkiem na cienkie płaty.Wszystkie składniki marynaty włożyć do słoika,zakręcić i energicznie potrząsać aż zrobi się emulsja.Płaty mięsa posmarować marynatą i włożyć na kilka godzin do lodówki(może być w lodówce całą noc).Umyte papryki pokroić w paski.Pieczarki pokroić,cebulę posiekać i razem przesmażyć na oleju,z dodatkiem soli i pieprzu.Ser zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.Mięso wyjąć z marynaty,rozłożyć na blacie i rozsmarować pieczarki,posypać serem i z szerszego końca rozłożyć po 2 paski papryki z każdego koloru.Roladki ciasno zwinąć i spiąć każdą trzema wykałaczkami.Piec na grillu aż mięso będzie miękkie.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

oliwkowa
oliwkowa 21.07.2011 11:53
Ciekawe
berys18 28.12.2010 07:48
wygladają bardzo apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak