Sposób przygotowania

Ciasto naleśnikowe - podane wyżej składniki na ciasto zmiksować. czyli jaja, sól, mąka, mleko, woda gazowna. Można spróbować, czy jest dobrze przyprawione, wtedy daje nam to możliwość dosypania soli lub cukru. Na patelnię teflonową wlewamy kilka kropel oleju. następniee rozprowadzamy ciasto i smażymy z obydwu stron.

Farsz; Cebulę i czonek obieramy, kroimy w kosteczkę i podsmażamy na rozgzranej patelni z olejem. Dodajemy następnie mięso mielone. Podsmażamy te 3 rzeczy razem przez okres około 10 15 minut. MIęso ma byc gotowe do jedzenia. Następnie Dodajemy do mięsa znajdującego się juz w jakiejś miseczce, jajko, i bułke tartą- 3-4 łyżki. Wszytsko ze soba dobrze mieszamy.

Ka każdy placek nalesnikowy wykładamy farsz i składamy boki i zwijamy krokiety:) Następnie obtaczamy je w jajku i bułce by powstała panierka. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z jednej i z drugiej strony na złoty kolor.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    uwielbiam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    pyszne z czerwonym barszczykiem:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota37

    apetyczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Lidia6

    tak z czerwonym barszczykiem idealne połączenie pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Piter 31

    Bardzo lubię,chetnie bym zjadł.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Sylwia26

    apetycznie wyglądają
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    as28

    lubię krokieciki
  • 0
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    bardzo pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    marta1371

    pyszne krokiety

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !