Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

musztardowy sos

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wywar z kości 400 ml
cebula 8 dag
tłuszcz 5 dag
mąka 4 dag
musztarda 2 dag

Przepis i sposób przygotowania na: musztardowy sos

Obierz cebulę i opłucz. Drobno posiekaj, usmaż. Dodaj mąkę i lekko zrumień, rozprowadź zimnym wywarem szybko mieszaj ttrzepaczką. Zagotuj, gotuj ok 14 minut na małym ogniu, często mieszaj. Przetrzyj sos i połącz ze śmietaną, musztardą. Dopraw do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak