Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięsny sos

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe 30 dag
cebula 4 sztuki
mąka 2 łyżki
tłuszcz 2 łyżki
czosnek 2-3 ząbki
natka pietruszki 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Mięsny sos

Obierz cebulę i opłucz, drobno posiekaj. Zrumień na tłuszczu. Oczyść mięso i umyj, pokrój w kostkę i oprósz mąką, smaż na tłuszczu, posól i dodaj cebulę. Duś do miękkości, polewaj co pewien czas wodą. Gdy sos będzie gotowy przypraw do posiekanym czosnkiem, pieprzem i solą. Posyp pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak