Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchewka po marokańsku

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 400 g
sok z pomarańczy 4 łyż.
Kolendra cała Prymat 2 łyżecz.
kumin 1 łyżecz.
miód 2 łyżecz.
oliwa 2 łyż.
cebula 1 szt.
natka pietruszki 1 łyż.

Przepis i sposób przygotowania na: Marchewka po marokańsku

Kroki postępowania

1
Na patelni rozgrzewam łyżkę oliwy, smażę na niej posiekaną cebulę. Dodaje obrane i pokrojone w kostkę marchwie, smażę 10 minut, od czasu do czasu mieszam.
Krok 1 - Marchewka po marokańsku foto
2
Wlewam następnie sok z pomarańczy, redukuję ogień i smażę do momentu kiedy sok wyparuje. Dodaje przyprawy wymieszane z miodem, resztą oliwy i posiekaną świeżą kolendrą (lub natką pietruszki).
Krok 2 - Marchewka po marokańsku foto
3
Podaje marchewkę na ciepło.
Krok 3 - Marchewka po marokańsku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna146 15.04.2012 10:58
oryginalne połączenie z tym sokiem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak