Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serowa terrina

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 10 łyż.
śmietana 18 proc 5 łyż.
ser edamski 200 g
serek topiony 100 g
oliwki 100 g
sól 1 szczypta
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1/2 łyżecz.
pieprz 1 szczypta
Żelatyna wieprzowa Prymat
kapary 1 łyżecz.

Przepis i sposób przygotowania na: Serowa terrina

Kroki postępowania

1
Żelatynę zalewam mlekiem, odstawiam aby napęczniała. W garnku podgrzewam śmietanę, dodaję starty żółty ser i pokrojony serek topiony. Podgrzewam, aż się rozpuszczą.
Krok 1 - Serowa terrina foto
2
Dodaję żelatynę z mlekiem. Mieszam, aż się rozpuści, studzę. Dodaję oliwki, kapary i ew. posiekane zioła. Przyprawiam solą, pieprzem i muszkatem. Wlewam do formy wyłożonej natłuszczoną folią.
Krok 2 - Serowa terrina foto
3
Wstawiam do lodówki na co najmniej 3 godziny. Wyjmuję i kroję w plastry.
Krok 3 - Serowa terrina foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresa18 15.04.2012 11:48
pyszne
Anna146 15.04.2012 10:59
wygląda super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak