Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Baileys mini serniczkowe tarty

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

twaróg 1 kostka
jajko 2 szt
cukier 3/4 szkl
mąka 2 szkl
masło 100 gr
baileys 50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Baileys mini serniczkowe tarty

Kroki postępowania

1
Twaróg mielimy dwukrotnie. Dodajemy do niego jedno jajko, baileys i 1/2 szkl cukru. Wszystko mieszamy.
Krok 1 - Baileys mini serniczkowe tarty foto
2
2 szkl mąki, 1/4 szkl cukru i zimne masło wyrabiamy na "kruszonkę" następnie dodajemy jajko, zagniatamy ciasto i odstawiamy do lodówki na 30 min. Po tym czasie wykładamy ciastem nasze foremki i podpiekamy ok 7 min w temp 220 stopni.
Krok 2 - Baileys mini serniczkowe tarty foto
3
Podpieczone tarty wypełniamy naszą serową masą. Zmniejszamy temp do 180 stopni i pieczemy ok 25-30 min. Po ostygnięciu wkładamy nasze tarty do lodówki, aby ser się dokładnie ściął.
Krok 3 - Baileys mini serniczkowe tarty foto
4
Z tej porcji wyszło mi 5 tart.
Krok 4 - Baileys mini serniczkowe tarty foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna43 23.04.2012 23:09
bardzo fajne :)
Beatris 15.04.2012 10:47
Wyglądają bardzo smakowicie. Aż chce się jedną zjeść.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak