Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba z pomidorami i fetą

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby 600 g
pomidory 1 puszka
cebula dymka ze szczypiorkiem 6 szt.
sok z cytryny 2 łyż.
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
oliwki 1 garść
feta 3 łyż.
Bazylia suszona Prymat 1/2 łyżecz.
oregano 1/2 łyżecz.

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba z pomidorami i fetą

Kroki postępowania

1
Rybę myję, osuszam dokładnie w papierowym ręczniku. Cebulki obieram i kroję w kosteczkę drobną.
Krok 1 - Ryba z pomidorami i fetą foto
2
Do rondelka wkładam pomidory z zalewą, cebulę, dodaję sos z cytryny, rozkruszone zioła i pieprz, doprowadzam do wrzenia, zmniejszam ogień i duszę bez przykrycia aż sok odparuje,doprawiam solą do smaku. W żaroodpornym naczyniu wysmarowanym lekko olejem umieszczam rybne filety, nakładam na nie sos.
Krok 2 - Ryba z pomidorami i fetą foto
3
Piekę całość pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do temperatury 180*C około 25 minut. Przed podaniem posypuję danie serem feta.
Krok 3 - Ryba z pomidorami i fetą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresa18 15.09.2012 16:27
pyszności
Krzysztof15 12.08.2012 21:54
super rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak