Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół po austryjacku

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół 1 litr
marchewka ugotowana 1 szt.
mąka 1 szkl.
mleko 1 szkl.
jajko 1 szt.
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół po austryjacku

Kroki postępowania

1
Najpierw przygotowuję naleśniki. W misce umieszczam mleko, jajko i mąkę, miksuję wszystkie składniki trzepaczką lub za pomocą miksera tak aby nie było grudek. Następnie doprawiam ciasto do smaku solą i pieprzem. Smażę cienkie naleśniki na niewielkiej ilości tłuszczu na rozgrzanej patelni. Gdy wszystkie naleśniki będą usmażone, kroję każdego naleśnika w cienkie długie paski, które zawijam każdy osobno tworząc roladkę.
Krok 1 - Rosół po austryjacku foto
2
Marchewkę wyjmuję z rosołu i kroję w plasterki. Do talerza nakładam po kilka takich naleśnikowych zawijasów, w środek każdego wkładam po plasterku marchewki i zalewam je ostrożnie domowym drobiowym rosołem.
Krok 2 - Rosół po austryjacku foto
3
Ozdabiam natką pietruszki. Od razu podaję.
Krok 3 - Rosół po austryjacku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ulaaa 20.01.2013 23:17
bardzo ładnie podane
Anna146 15.04.2012 10:59
wygląda genialnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak