Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaszotto z jabłkiem i ogórkiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pęczak 1 szkl.
czosnek 2 plasterki
jabłko 1/4 szt.
ogórek 1/4 szt.
bulion warzywny 1/3 szkl.
miód 1 łyżecz.
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
bazylia 1 garść
sok z pomarańczy 1 łyż.
kardamon 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Kaszotto z jabłkiem i ogórkiem

Kroki postępowania

1
Jabłko i ogórka zielonego obieram i kroję w malutką kosteczkę.
Krok 1 - Kaszotto z jabłkiem i ogórkiem foto
2
Kaszę pęczak gotuję w rondlu al dente. Odstawiam. Do rondla z ugotowanym pęczakiem dolewam trochę bulionu i wina, doprowadzam do zagotowania. Następnie dodaję drobno posiekany czosnek, rozgniecione ziarenko kardamonu i łyżeczkę masła. Często mieszam, aby kasza nie przywarła do dna, Doprawiam danie do smaku miodem i sokiem z pomarańczy. Na koniec dodaję do kaszy obrane i pokrojone w niewielką kosteczkę jabłko i zielonego ogórka oraz posiekaną bazylię.
Krok 2 - Kaszotto z jabłkiem i ogórkiem foto
3
Chwilę podgrzewam aby jabłka i ogórki były ciepłe. Doprawiam jeszcze solą i pieprzem i od razu podaję.
Krok 3 - Kaszotto z jabłkiem i ogórkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 15.04.2012 10:55
Apetycznie wygląda. Z chęcią zjadłabym porcyjkę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak