Sposób przygotowania

Jajka wybić do głębokiego talerza, roztrzepać, dodać zioła włoskie i dokładnie wymieszać.
Chleb (koniecznie pszenny) pokroić w kromeczki, okroić z nich skórkę, a kromeczki maczać w przygotowanej masie jajeczno-ziołowej.
Blachę wysmarować oliwą i układać namoczone kromeczki.
Wstawić do gorącego piekarnika i zapiekać, aż grzanki zrobią się rumiane.
Wyjąć blaszkę, a gdy grzanki ostygną, pokroić je w drobną kostkę.
Podawać do zup i sałatek.

Komentarze

  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>Serdecznie zapraszam do przejrzenia przepisów i zapoznania się z moimi pomysłami na bardzo różnorodne dania :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    Grzaneczki, pychotka... lubię czasami sobie pochrupać :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marta1986

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !