Sposób przygotowania

Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec dodając cukier oraz cukier waniliowy i żółtka. Mąki przesiać z proszkiem do pieczenia i kakao. Delikatnie mieszając wlewać wcześniej rozpuszczona i ostygniętą margarynę. Gotowe ciasto przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia i piec ok 35 min w temp. 170'C. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i pozostawiamy do lekkiego przestygnięcia. Żelatynę namaczamy w 1/4 szklanki wody, gdy napęcznieje dolewamy kolejną 1/4 szklankę wrzącej wody i dokładnie mieszamy, do całkowitego rozpuszczenia. Jajka ubijamy na parze, dodając pod koniec ubijania czekoladę oraz żelatynę. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem i dodajemy do sera, a następnie dodajemy masę jajeczną. Białka ubijamy na sztywno i również dodajemy do sera. Całość dokładnie mieszamy drewnianą łyżką. Ciasto schładzamy ok 20 min, a następnie nakładamy na ciasto. Ciasto ponownie schładzamy ok 30 min. Mandarynki obieramy i dzielimy na cząstki. Układamy na masie serowej i zalewamy przygotowaną wg przepisu na opakowaniu galaretką. Ciasto ponownie umieszczamy w lodówce i schładzamy ok 2 godziny. Smacznego !!

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !