Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka myjemy dobrze zimną wodą, osuszamy i kroimy w kostkę. Przekładamy do miseczki, dodajemy opakowanie przyprawy do gyrosa i dobrze nacieramy mięso przyprawą. Odstawiamy na 2- 3 godziny w chłodne miejsce. Kapustę pekińską kroimy w drobne paseczki. Ogórki konserwowe kroimy w kostkę i w miarę potrzeby odciskamy z nadmiaru soku. Obie cebule siekamy w kosteczkę. Kukurydzę osączamy na sitku, przelewamy wrzątkiem. Pierś podsmażamy na rozgrzanym na patelni oleju u studzimy. Tak przygotowane składniki przekładamy do salaterki i mieszamy dodając majonez, keczup oraz do smaku sól i pieprz.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Proszę o nie zgłaszanie nadużycia na zdublowany przepis, ponieważ takowe zostało już zgłoszone.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Anio?eczek

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    jeanette_v

    Super!.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    bartek8585

    jedna z moich ulubionych sałatek
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    bartek8585

    jedna z moich ulubionych sałatek
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    bartek8585

    jedna z moich ulubionych sałatek
  • 0
    20140724_140457
    Opublikowano

    reniatka

    uwielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marcela

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    smacznie
  • 2
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    no no... pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    świetna sałatka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !