Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pomidory nadziewane tuńczykiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory 4 szt
tuńczyk w sosie własnym 2 puszki
sok z cytryny 1/2 szt
chrzan ze słłoika 1 łyżeczka
śmietana gęsta 1 łyżka
Pieprz biały mielony Prymat
sól
rzeżucha 2 (posiekana)

Przepis i sposób przygotowania na: pomidory nadziewane tuńczykiem

Pomidory myjemy ścinamy wierzchy od strony ogonka i wyjmujemy miąższ łyżeczką a następnie go siekamy. Scianmy lekko pomidory od dołu aby można było je ustawić.Tuńczyka odsączamy z alewy i rozdrabniamy widelcem,dodajemy miązsz chrzan śmietanę i rzeżuchę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem i sokiem z cytryny.Tak przygotowany farsz nakładamy do wydrążonych pomidorów tuż przed podaniem.Wnętrza pomidorów można posolić ale wtedy pomidory wydzielą sok który przed nałożeniem farszu będzie trzeba wylać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

max1980 25.04.2012 22:43
pomysłowe
dorotka0000025 22.04.2012 15:19
pycha
kate.500 18.04.2012 07:09
ciekawe polaczenei
fictor123 17.04.2012 13:29
super
Kikiriki 15.04.2012 14:34
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak