Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety mielone z kapustą i papryką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg
jaja 3 sztuki
głowka kapusty 1/3 małej
seler 1/2 małego
korzeń pietruszki 1
marchew 1
papryka czerwona 1/2
majeranek 1 łyżeczka
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanka
koncentrat pomidorowy 1/2 szklanka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczka
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety mielone z kapustą i papryką

Kapustę i paprykę pokroić w drobną kosteczkę i obgotować. Seler, pietruszkę i marchew zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Do mięsa mielonego dodać jajka, przestudzoną kapustę z papryką, seler, pietruszkę, marchew i wyrobić. Następnie dodać wszystkie przyprawy oraz bułkę tartą i ponownie wyrobić na gładką masę. Formować kotlety i smażyć na oleju. Ułożyć w garnku. Koncentrat wymieszać ze szklanką wody, posolić i popieprzyć do smaku i zalać nim kotlety. Gotować 10 minut na małym ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 01.05.2012 18:54
piękne
Margo1 01.05.2012 18:54
piękne
zdzichu 14.04.2012 18:35
bardzo lubię mielone

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak