Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fantazja bez pieczenia

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada z orzechami 2 tabliczka
miód 1 łyżka
kakao 1 łyżka
margaryna 1 sztuka
budyń duży 1 opakowanie
mleko 400 ml
cukier 3 łyżki
margaryna 1 sztuka
galaretka cytrynowa 1 opakowanie
herbatniki 8 paczka
czekolada mleczna 1 tabliczka
woda 1 (gorąca)
ciastka 1 kruche

Przepis i sposób przygotowania na: Fantazja bez pieczenia

Ciasto ciemne:
1.Jedną margarynę roztopić, dodać do niej czekolady z orzechami, miód i kakao. Gdy wszystko się stopi wrzucić pokruszone ciastka. Całość wyrobić na jednolitą masę i wyłożyć na blachę o wymiarach 35 cm x 25 cm. Odstawić do wystudzenia.

Masa:
1.Budyń i cukier rozrobić w mleku i ugotować. Następnie wystudzić. Jedną margarynę utrzeć. Galaretkę rozrobić w szklance gorącej wody i wystudzić.
2.Do utartej margaryny dodawać stopniowo zimny budyń ciągle ucierając. Do gotowego kremu dodać tężejącą galaretkę. Całość wymieszać.
3.Gotową masę wyłożyć na ciemne, wystudzone ciasto.
4.Całość przykryć herbatnikami i polać roztopioną czekoladą mleczną.
5.Wstawić do lodówki na 2 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 15.06.2012 09:22
super
monika1968 15.04.2012 09:45
Apetycznie wygląda
Fiffi 14.04.2012 22:58
wyglada zachęcająco, wręcz usmiecha sie do mnie
zdzichu 14.04.2012 18:36
apetyczne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak