Sposób przygotowania

Ciasto ciemne:
1.Jedną margarynę roztopić, dodać do niej czekolady z orzechami, miód i kakao. Gdy wszystko się stopi wrzucić pokruszone ciastka. Całość wyrobić na jednolitą masę i wyłożyć na blachę o wymiarach 35 cm x 25 cm. Odstawić do wystudzenia.

Masa:
1.Budyń i cukier rozrobić w mleku i ugotować. Następnie wystudzić. Jedną margarynę utrzeć. Galaretkę rozrobić w szklance gorącej wody i wystudzić.
2.Do utartej margaryny dodawać stopniowo zimny budyń ciągle ucierając. Do gotowego kremu dodać tężejącą galaretkę. Całość wymieszać.
3.Gotową masę wyłożyć na ciemne, wystudzone ciasto.
4.Całość przykryć herbatnikami i polać roztopioną czekoladą mleczną.
5.Wstawić do lodówki na 2 godziny.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    zdzichu

    apetyczne ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    wyglada zachęcająco, wręcz usmiecha sie do mnie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    monika1968

    Apetycznie wygląda
  • 0
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !