Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Halloumi z grillowaną cukinią i vinaigrette z mięty

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ser halloumi 3 plastry
cukinia 1 mala
mięta 5 listkow
oliwa 2 lyzki
cutryna 0.5
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Halloumi z grillowaną cukinią i vinaigrette z mięty

Pokrój cukinię w 2,3mm paski. Zgriluj na patelni i odłóż do miski.
Przygotuj dressing - w małej miseczce wymieszaj oliwę z oliwek z sokiem z cytryny oraz pokrojoną miętą. Wlej tak przygotowany dressing do miski z cukinią i wymieszaj. Dodaj sól i pieprz do smaku.
Zgriluj plastry sera halloumi.
Ukladaj cukinię na wierzchu halloumi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 28.08.2012 17:46
wygląda przepysznie, a takiego sera chyba nie jadłam :)
Rafał10 29.07.2012 09:37
pyszne jedzonko
Monika-twin 25.07.2012 19:01
jadłam ten ser raz w życiu-jest pyszny grillowany podany z dressingiem na mix sałatach (rukola, szpinak...itd). Fajny przepis
elaa 02.06.2012 15:09
nie znam ale wygląda smacznie
Habibi 07.05.2012 21:02
Ser Halloumi to jeden z moich ulubionych smaków :)
Ada-Gaba 28.04.2012 07:45
uwielbiam cukinie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak