Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z truskawkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

truskawki 1 kg
jajko 4 sztuki
cukier kryształ 4 łyżki
mąka pszenna 5 łyżek
proszek do pieczenia 0,5 łyżeczki
galaretka truskawkowa 1 opakowanie
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z truskawkami

Żółtka oddzielić od białek i utrzeć z cukrem na puszystą masę.Białka ubić na sztywną pianę.Do żółtek dodawać na przemian po łyżce mąki i piany oraz proszek do pieczenia.Lekko wymieszać łyżką cedzakową, włożyć do tortownicy wysmarowanej tłuszczem.Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160-180 stopni i upiec na złoty kolor.Przygotować galaretkę według przepisu na opakowaniu, wystudzić i wstawić do lodówki.Truskawki umyć, odszczypułkować osuszyć.Na wystudzonym biszkopcie ułożyć truskawki, zalać tężejącą galaretką i wstawić do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 07.06.2013 12:50
też tak robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak