Sposób przygotowania

Cebulę pokroić na ćwiartki i włożyć na 5 minut do nagrzanego piekarnika lub obrumienić na suchej patelni. Włoszczyznę oczyścić. Mięso umyć dodać włoszczyznę, cebulę oraz przyprawy, zalać zimną wodą. Doprowadzić do wrzenia na małym ogniu i gotować do miękkości. Przecedzić, buraki umyć zalać wrzącą wodą i gotować na dużym ogniu do miękkości. Następnie obrać i zetrzeć na tarce lub pokroić w słupki. Mięso oddzielić od kości pokroić w drobną ostkę. Dodać buraki groszek i mięso i zagotować. Doprawić do smaku sokiem z cytryny cukrem ewentualnie solą i pieprzem. Posypać zieleniną.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    czytałam gdzieś ostatnio, że na Ukrainie jak gospodyni gotuje bo barszcz podobny do tego to ważne żeby pokroiła włoszczyznę bo to znaczy, że szanuje gości a jak ściera na tarce to że jej wszystko jedno....
  • 2
    original
    Opublikowano

    Betka

    mmmmmmm;]
  • 3
    original
    Opublikowano

    EWI

    uwielbiam!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    wyszedł mi rewelacyjny! dobry przepis;))
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andysz

    mniam mniam pięknie wygląda;))
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    smaczny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Anna69

    Uwielbiam barszcz ukraiński. Ja dodaję też fasolę i kapustę. Pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota37

    super!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna24

    pychotka, uwielbiam:]
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    moja ulubiona zupa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !