Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

butter cake

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 250 g
mąka 500 g
cukier 1 szklanka
olej
cukier waniliowy 1
jajko 2

Przepis i sposób przygotowania na: butter cake

Kroki postępowania

1
Wszystkie składniki łączymy ze sobą oprócz oleju i tworzymy jednolite ciasto. Przez maszynkę ze specjalną nakładką przekręcamy ciasteczka.
Krok 1 - butter cake foto
2
Na posmarowanej blasze układamy ciasteczka i wkładamy do piekarnika na około 25 min w temperaturze 180stopni.
Krok 2 - butter cake foto
3
Gotowe ciasteczka jeszcze gorące wyjmujemy z blachy na tacę, najlepiej smakują z zimnym mlekiem.
Krok 3 - butter cake foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 27.04.2014 22:53
szybkie i smaczne ciasteczka
krystyna330 18.10.2013 13:03
bardzo smacznie wygląda
wlicka 28.03.2013 13:33
świetne ciasteczka...
karolina1869 03.01.2013 16:03
fajne
Emiliozo 22.10.2012 07:52
takie maślane ciasteczka
Kate131 15.04.2012 11:07
uwielbiam takie
Ada-Gaba 15.04.2012 10:04
super
barbara11561 14.04.2012 23:19
pyszne
Ewa6274879 14.04.2012 21:20
też takie robię - szybkie i pyszne do kawki :)
Magdalena1110 14.04.2012 19:34
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak