Sposób przygotowania

fasolę namoczyć na noc,porcję rosołową umyć a następnie włożyć do garnka i zalać 2 litrami wody zagotować odszumować zmniejszyć płomień dodać umytą i obraną włoszczyznę liść laurowy i sól przykryć i gotować ok.1,5godz.odcedzić wywar zachować,fasolę odcedzić zalać świeżą wodą zagotować zlać wodę i ponownie zalać świeżą wodą dodać sól i gotować do miękkości,w dużym rondlu rozgrzać oliwę dodać pokrojony w kostkę boczek zrumienić dodać pokrojoną w kostkę cebulę,marchewkę oraz seler naciowy i posiekany czosnek wszystko wymieszać i dusić pod przykryciem ok.5min.co jakiś czas mieszając,wlać wywar z kurczaka dodać ugotowaną fasolę z wodą w której się gotowała,pomidory z zalewą oraz posiekaną kapustę włoską wszystko wymieszać i gotować na małym ogniu ok.godz.doprawić do smaku solą i pieprzem świeżo zmielonym dodać pesto wymieszać,makaron ugotować w oddzielnym naczyniu i osolonym wrzątku al dente po ugotowaniu nakładać do misek makaron i zalewać porcją zupy każdą porcję posypać startym parmezanem i polać odrobiną oliwy jeśli ma to być włoska zupa:)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    fajna
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beata23

    pyszna zupa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !