Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

włoska zupa jarzynowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

porcja rosołowa
włoszczyzna 1 pęczek
oliwa 4 łyżki
cebula
czosnek 2 ząbki
seler naciowy 2 gałązki
marchewka
kapusta włoska 1/4 szt.
pomidory w zalewie pomidorowej 1 puszka
makaron kokardki 1/2 op.
parmezan starty
sól
boczek wędzony 10 surowy
fasola 25 dkg.
pesto 1 słoik

Przepis i sposób przygotowania na: włoska zupa jarzynowa

fasolę namoczyć na noc,porcję rosołową umyć a następnie włożyć do garnka i zalać 2 litrami wody zagotować odszumować zmniejszyć płomień dodać umytą i obraną włoszczyznę liść laurowy i sól przykryć i gotować ok.1,5godz.odcedzić wywar zachować,fasolę odcedzić zalać świeżą wodą zagotować zlać wodę i ponownie zalać świeżą wodą dodać sól i gotować do miękkości,w dużym rondlu rozgrzać oliwę dodać pokrojony w kostkę boczek zrumienić dodać pokrojoną w kostkę cebulę,marchewkę oraz seler naciowy i posiekany czosnek wszystko wymieszać i dusić pod przykryciem ok.5min.co jakiś czas mieszając,wlać wywar z kurczaka dodać ugotowaną fasolę z wodą w której się gotowała,pomidory z zalewą oraz posiekaną kapustę włoską wszystko wymieszać i gotować na małym ogniu ok.godz.doprawić do smaku solą i pieprzem świeżo zmielonym dodać pesto wymieszać,makaron ugotować w oddzielnym naczyniu i osolonym wrzątku al dente po ugotowaniu nakładać do misek makaron i zalewać porcją zupy każdą porcję posypać startym parmezanem i polać odrobiną oliwy jeśli ma to być włoska zupa:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata23 25.10.2013 08:47
pyszna zupa
ronald88 16.04.2012 09:44
super
Seba 15.04.2012 10:46
fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak