Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz na piwie

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowina 60 dag
papryczka chili 1 szt
papryka czerwona 1 szt
piwo 100 ml
cebula biała 2 szt
czosnek 4 ząbki
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
pietruszka zielona 0,5 pęczka
przyprawy
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz na piwie

Kroki postępowania

1
Mięso kroimy w kostkę.W rondlu lub głębokiej patelni smażymy pokrojoną w kostkę cebulę, aż się zrumieni.
Krok 1 - Gulasz na piwie foto
2
Dodajemy mięso,solimy,pieprzymy i obsmażamy ze wszystkich stron.Posypujemy papryką, dodajemy koncentrat i mieszamy.Wlewamy piwo i około 0,5 litra gorącej wody,tak aby zakryć całość. Dusimy do miękkości.
Krok 2 - Gulasz na piwie foto
3
Papryczkę chili siekamy a czerwoną kroimy w paski i dodajemy do mięsa.Jeszcze chwilę dusimy.
Krok 3 - Gulasz na piwie foto
4
Podajemy z kaszą lub makaronem.
Krok 4 - Gulasz na piwie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 20.06.2012 23:39
smakowity gulasz
caffee_tea 11.05.2012 23:17
mniaaam
caralajna 14.04.2012 23:29
ciekawa jestem smaku :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak