Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowa polewa do ciast

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

palma 1/2 kostki
cukier 5 łyżek
woda 5 łyżek
kakao ciemne 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowa polewa do ciast

Palmę wrzucić do garnka. Dodać do niej cukier, wodę i kakao. Podgrzewać na małym ogniu, cały czas mieszając, aż palma i cukier się rozpuszczą i wszystko się połączy (nie trzeba gotować). Gotową polewę ostudzić i wylać na ciasto. Rozsmarować i zostawić do zastygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 16.12.2013 10:37
robię podobną, jest super :)
fotoviderek 02.08.2013 07:36
Prosta i dobra :)
Sroczka 26.09.2012 22:05
Domowa polewa jest najlepsza.
Kikiriki 22.04.2012 18:07
super
Mariusz10 21.04.2012 18:32
fajna
alaaa 19.04.2012 18:43
ładnie się świeci,,
pacpaw 15.04.2012 23:16
czysta rozkosz
monika1968 15.04.2012 09:48
Ciekawa
Weronika_eM 14.04.2012 21:42
taka najlepsza
Wacław 14.04.2012 16:39
pyszna !
przemek20008 14.04.2012 13:16
musze sprobowac

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak