Sposób przygotowania

Krok 1 / 3

Cukier puder przesiewamy. Dodajemy zimne masło i siekamy je, a następnie zagniatamy z cukrem. Teraz dodajemy białka, sól, aromat migdałowy i skórkę cytrynową, ponownie zagniatamy wszystko razem.
Ciasto dzielimy na dwie równe części. Do jednej dodajemy 225 g mąki, zagniatamy i krótko wyrabiamy. Do drugiej części dodajemy kakao i 210 g mąki. Obie części zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na ok. 6 godzin (można mniej).


Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ewa6274879

    wyglądają rewelacyjnie!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Paweł10

    piękne :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    halina55

    Super ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    Fajny pomysł na ciasteczka :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    motylwe

    całkiem inne- świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika78

    fajne te tygryski :)
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    przepis jak widzę jest stąd: http://kuchniaprezydentowej.blogspot.com/2011/12/tygryski-kruche-ciasteczka-z-migdaami.html

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !