Sposób przygotowania

Kiełbasę kroję na plasterki. Marchewkę i czosnek obieram. Wkładam warzywa i kiełbasę do garnka, zalewam gorącym wywarem. Dodaję ziele angielskie, liść laurowy, pieprz, przyprawę do żurku. Gotuję ok. 10-15 minut. Wlewam stopniowo zakwas na żurek, próbuję, w razie czego dolewam więcej, tak aby otrzymać odpowiedni smak (ja lubię dość kwaśny). Doprowadzam do zagotowania. Wsypuję majeranek, dodaję śmietanę i ponownie doprowadzam do zagotowania. Marchewkę wyjmuję, kroję w plasterki. Ugotowane jajka obieram i kroję w plasterki.
Do wydrążonych miseczek chlebowych wlewam zupę, dekoruję plasterkami marchewki, jajka i kiełbasy oraz natką pietruszki. Od razu podaję.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agunesu

    mniaaaam.... gdzie mozna kupic taki chlebek?
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    wygląda prześlicznie!! :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    Chlebki zrobiłam sama:) przepis w moim profilu:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    Chlebki zrobiłam sama:) przepis w moim profilu:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !