Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki na maśle

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 1/2 kg
sól
pieprz
masło do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki na maśle

Kroki postępowania

1
Pieczarki czyścimy zdejmując wierzchnią skórkę. W pieczarkach oddzielamy nóżkę od kapelusza - nie kroimy.
Krok 1 - Pieczarki na maśle foto
2
Na patelni rozpuszczamy masło. Na rozgrzane masło kładziemy kapelusze pieczarek i nóżki. Smażymy lekko z obu stron, przyprawiając solą i pieprzem.
Krok 2 - Pieczarki na maśle foto
3
Następnie dusimy ok. 5 minut. W tym czasie pieczarki puszczą wodę i zmniejszą objętość.
Krok 3 - Pieczarki na maśle foto
4
Po duszeniu ponownie smażymy pieczarki. Za każdym razem kiedy przekładamy pieczarki doprawiamy je solą i pieprzem.
Krok 4 - Pieczarki na maśle foto
5
Smażymy ok. 15 minut.
Krok 5 - Pieczarki na maśle foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mati3 21.06.2012 14:41
moje ulubione grzyby:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak