Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bratkartofle Eli ze śledziem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

płaty śledziowe solone-niemoczyc 1 sztuka
cebulki dymki ze szczypiorem 2 sztuki
olej do smażenia 1-2 łyżki
maślanka do popicia 500 ml
ziemniaki ugotowane nie posolone g

Przepis i sposób przygotowania na: Bratkartofle Eli ze śledziem

Ziemniaki(ugotowane bez soli poprzedniego dnia) pokroić w plastry.Cebulkę dymkę posiekać a szczypior pokroić osobno.Śledzia solonego (bez moczenia) pokroić w kostkę.Na patelni rozgrzać olej,wrzucić cebulkę(bez szczypioru),ziemniaki i smażyć aż ziemniaki się przyrumienią.Dodać śledzie,doprawić pieprzem,jeszcze chwilę smażyć i na koniec posypać szczypiorem.Podawać z maślanką do popicia.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 15.12.2012 12:28
nietypowe ale zapowiada się smakowicie
motomaniak 26.08.2011 23:13
ciekawy pomysl
agnieszka189 14.02.2011 09:03
chętnie bym zjadła

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak