Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzik z kiszonym i lnianym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

matiasy 4
olej lniany 2 łyżki
ogórki kiszone 2

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzik z kiszonym i lnianym

Matiasy ociekam z zalewy. Kroję w paseczki lub półpaski i zalewam olejem lnianym. Ogórki kiszone kroję w półplasterki i dodaję do śledzi. Całość mieszam i odstawiam na kilkanaście minut do lodówki. Ponownie mieszam i gotowe. Smacznego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zuzanna_z 23.07.2012 12:06
ależ bym zjadła
pacpaw 11.06.2012 19:29
od jakiegoś czasu w kuchni do bezpośredniego spożycia dodaję tylko lniany olej. Niektóre dania fajnie uzupełnia swoim dość specyficznym smakiem
Anna169Hosz 11.06.2012 09:09
Nie korzystam z oleju lnianego...ciekawe jak się komponuje z różnymi daniami?
Iiiiii 16.04.2012 17:58
pyszne
Grażyna13 16.04.2012 17:31
Super, cos dla mnie :)
pacpaw 14.04.2012 22:47
matiasy kupiłem takie paczkowane w zalewie oleistej. Osuszałem je z tego oleju. Sól była w miarę także nie moczyłem. Oczywiście jeśli matiasy będą zbyt słone należy je wymoczyć.
jolajka 14.04.2012 18:08
z jakiej zalewy? nie moczysz ich przedtem? wyglądają wspaniale,
BernadettaP 14.04.2012 15:30
Ale bym zjadła takiego śledzika !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak