Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik "5 minut"

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna kostka 1
mleko 2% 220 ml
budyń waniliowy 2 opakowania
jajko 2
żółtko jajek 5
cukier puder 200 g
cukier wanilinowy 1
olej 100 ml
margaryna 125 g
cukier 100 g
kakao 45 g
woda 45 g

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik "5 minut"

Zmiksować razem wszystkie składniki. Trzeba do tego przygotować sobie dosyć dużą miskę lub garnek, bo masy sernikowej będzie sporo. Nie należy się przejmować bardzo płynną konsystencją po wymiksowaniu - TAK MA BYĆ! :) Piec w temp. 200 stopni C prze 1h 15 minut. Należy po upieczeniu zostawić sernik w piekarniku aż do wystudzenia, więc najlepiej zrobić go wieczorem i zostawić do rana.

SKŁADNIKI NA POLĘ: Podgrzać 1/2 kostki Kasia, 1/2 szkl. cukru, 3 łyżki kakao i 3 łyżki wody, mieszać, żeby się nie przypaliło, doprowadzić do wrzenia. Polać sernik polewą i wstawić na kilka godzin do lodówki. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mati13 26.07.2012 17:58
bardzo apetyczny :)
Jodaj 14.07.2012 08:46
uwielbiam serniki :P
Aneta41 27.06.2012 17:00
Iza , pewnie dlatego ,ze wystarczy dać do malaksera wszystkie składniki i prawie 5 minut wystarczy na zmiksowanie . Czasem taki robię i jest dobry
IZABELA29 06.06.2012 08:54
a dlaczego " 5 minut"?
Gosia20 15.05.2012 10:42
mmm
Justyna37 23.04.2012 08:14
mniam
Anio?eczek 17.04.2012 07:53
Do przepisu oczywiście dodaje się 1kg sera mielonego :) zapomniałam ująć to w przepisie :)
IrenaM 16.04.2012 21:25
uwielbiam serniczki
agnieszka214 15.04.2012 11:38
pyszny tylko nei zrobiłam polewy
1j1o1l1a1 14.04.2012 14:42
sernik bez sera...czemu nie:)))
zoldiar 14.04.2012 09:09
wypróbuje
gottrina 14.04.2012 08:33
super serniczek
Kamila/kami007 14.04.2012 00:38
fajny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak