Sposób przygotowania

Robimy rozczyn z drożdży, mleka, cukru i mąki i wstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia (konsystencja gęstość śmietany). Później dodajemy żółtka, rozpuszczamy Kasię, wsypiemy mąkę wyrabiając ciasto, aby odchodziło od ściany miski. Dajemy ponownie do wyrośnięcia. Następnie formujemy kuleczki układamy kostki ananasa (ananas z puszki odsączamy i kroimy w kostkę) i posypujemy kruszonką.Pieczemy w temp. 220oC ok.25 minut. Smacznego

Kruszonka:
1/3 kostki Kasia
6 łyżek cukru
Nadzienie:

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zoldiar

    spoko
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    mogą być smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    IrenaM

    Fajny sposób na ananasa
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    mniam z ananasem
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    często robię z róznymi dodatkami
  • 0
    original
    Opublikowano

    Papryczka

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    slinka cieknie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    swietne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    bardzo apetyczne
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    pycha z ananasem.. mmm
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Maniek2

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    smaczniutkie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !