Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mazurek świąteczny

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

margaryna kostka 1
mąka tortowa 30 g
żółtko jajek 3
cukier wanilinowy 1
śmietana 30% 250 ml
migdały płatki 1 opakowanie
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek świąteczny

Siekam: margarynę, mąkę i dodaję żółtka i cukier waniliowy. Wyrabiam ciasto. Wstawiam na 30 minut do lodówki. Potem rozwałkować na 1 cm i upiekę w temp. 180-200 stopni C 30 minut. Jak ciasto stygnie, ubijam bitą śmietanę dodaję żelatyny i łączę z masą kajmakową. Dekoruje ciasto migdałami. Smacznego :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mati13 30.07.2012 19:58
bardzo dobry
caralajna 26.07.2012 08:37
uwielbiam mazurki
Gosia20 16.05.2012 19:14
mmm :)
IZABELA29 08.05.2012 07:54
słodziutka pokusa
elzbietar64 15.04.2012 18:06
smakuje nie tylko w święta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak