Sposób przygotowania

Miękką margarynę utrzeć z cukrem na gładki krem w trakcie ucierania dodawać na przemian przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, po jednym żółtku i mleko na koniec ucierania gładkie ciasto połączyć z ubitą pianą z białek. Formę do babki wysmarować tłuszczem i wysypać bułka tartą lub kaszką manną, podzielić na trzy części do jednej dodać kakao do drugiej wiórki kokosowe, a trzecią zostawić bez dodatków. Ciasto do formy wylać warstwami. Po upieczeniu polać lukrem lub tylko posypać cukrem pudrem.
Piec w temp. 170-180 st około 50 min

Komentarze

  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    śliczna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    ciekawie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Świetny pomysł na takie połączenie smaków i kolorów.
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    apetyczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !