Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zrazy mielone z mięsa wieprzowego

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe bez kości 1 kg
jaja 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat do smaku
mąka pszenna 2 łyżki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: zrazy mielone z mięsa wieprzowego

Mięso wieprzowe mielimy przez maszynkę, dodajemy jajka, bułkę tartą, mąkę pszenną oraz przyprawy i wszystko mieszamy. Następnie z mięsa formujemy okrągłe klopsiki i smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Usmażone zrazy możemy podawać z ziemniakami i surówką jako danie główne na obiad.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 14.12.2013 18:36
smaczne mięsko
fotoviderek 19.11.2013 07:31
Lubię takie klasyczne zrazy :)
Bernadeta1 07.06.2013 00:33
smaczny obiadek
Dorian 06.12.2012 09:37
pycha
asia1985 27.10.2012 21:13
super :)
mic 25.06.2012 21:55
z sosem byłoby wspaniałe.
ankaryba 18.06.2012 08:06
smaczne :-)
Mirka-Ludomila 12.06.2012 22:32
pyszne klopsy
edi 24.05.2012 19:59
pyszne
Natalia40 10.05.2012 20:10
super
melonik 17.04.2012 13:08
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak